Verzekeringen


Het schijnt dat de Nederlanders zich in verhouding erg veel verzekeren. Tegen vanalles en nog wat! En natuurlijk is het niet nodig om u tegen alles te verzekeren. U moet de kansen dat iets gebeurd en de mogelijkheid dat u zelf iets kan oplossen met eigen geld allemaal in de opties meenemen.
Bij verzekeringen moet u denken aan het indekken van risico's die u kunt lopen als er iets mis gaat en welke u onmogelijk zelf kunt dragen. Bijvoorbeeld, ziekte (ziektekostenverzekering), brand (Opstalverzekering), diefstal, schade (Aansprakelijkheidsverzekering) en verzekeringen voor bepaalde objecten. (Autoverzekering, caravanverzekering, fietsverzekering, GSMverzekering)

Neem nu een verzekering met vakantie die uit keert als u te weinig zon hebt gehad. Leuk als u weinig zon hebt gehad, maar echt nut heeft zo'n verzekering niet en neem maar aan dat de verzekeringsmaatschappij best weet wat normaal de hoeveelheid zon is en dat de kans dus klein is dat u er aan voldoet.
Maar anderen verzekeringen zijn natuurlijk wel belangrijk. Zoals verzekeringen voor heel dure spullen. Auto, huis, boot, motor enz.

Ook bij verzekeringen zijn er vele mogelijkheden en de polisvoorwaarden en de prijzen verschillen bij de diverse maatschappijen. Kijk dus altijd eerst even rond bij de verschillende bedrijven en kies dan de meest gunstige voor uw situatie.

Korting

Bekijk de mogelijkheden die er zijn om automatisch te betalen of bijvoorbeeld op jaarbasis. Dit geeft vaak leuke kortingen op de te betalen premie. Ook het combineren van verschillende verzekeringen bij een maatschappij kan geld opleveren.Zorgverzekering

Een belangrijke wijziging die elk jaar bekeken kan worden is de Zorgverzekering. Ieder jaar kun je kosteloos overstappen op een nieuwe zorgverzekering en soms kan dat heel veel schelen in de prijs.
Hierover kunt u ook veel verschillende dingen vinden. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op Zorgverzekeringen Vooral in de maand november en december komt hier veel nuttige informatie waar u veel voordeel mee kunt doen.

Bestaande verzekeringen

Controleer eens wat de status is van uw bestaande verzekeringen. Het kan zijn dat u eigenlijk nu teveel betaalt voor uw verzekeringen omdat bepaalde verzekeringen veel goedkoper zijn geworden. Soms zelfs bij uw eigen maatschappij!

Opzeggen

Wilt u overstappen naar een andere maatschappij, zorg er dan voor dat u pas de verzekering opzegt als u geaccepteerd bent bij de nieuwe verzekeringsmaatschappij. Hierdoor voorkomt u dat u een periode niet verzekerd zult zijn. Vaak kan de nieuwe maatschappij de oude opzeggen op het moment dat u geaccepteerd bent.


Vergelijk

Vergelijk zeker eerst een aantal verschillende aanbieders van verzekeringen. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld ook de links op deze pagina.

Onderverzekerd

Controleer regelmatig of de verzekerde waarde van uw inboedel/opstal niet aangepast moet worden. Het is namelijk goed mogelijk dat u onderverzekerd bent doordat de waarde van uw bezittingen zijn gestegen. Bij verschillende maatschappijen kunt u de verzekering autmatisch corrigeren met de inflatie.

Niet alles

Verzeker niet alles wat er te verzekeren valt! Dit is namelijk helemaal niet nodig. Soms kunt u een schade geval ook simpel zelf betalen als het een keer voorkomt. Dan is een verzekering vaak duur terwijl u het misschien helemaal niet nodig heeft.

Gegevens

Geef altijd de correcte gevraagde gegevens op formulieren en als u iets niet begrijpt vraag dan wat er bedoelt wordt. Dit voorkomt dat later een schade-claim niet wordt uitgekeerd. Dit is dan ook vooral belangrijk bij schadeverzekeringen.Meer zaken