Veilingen


Er zijn verschillende veilingen waar u artikelen te koop kan zetten of goedkoop een (tweedehands) artikel kan kopen. De meeste veilingen zijn echter geen echte veilingen. De koper kan bieden op een artikel maar als er geen einde looptijd is, kan de verkoper zelf bepalen wanneer en aan wie hij het artikel verkoopt.
Op ebay is er wel een echte veiling en staat de eindtijd van de veiling (meestal) vast. Als u 1 euro bied op een laptop (ja dat is echt mogelijk) en er komt niemand anders overheen (meestal wel) dan hebt u die laptop ook echt voor één euro. Zo kunt u nog eens leuk aan goedkope spullen komen.
Wat mij betreft is kopen op ebay dan ook het spannendste omdat daar de kans op een koopje altijd blijft bestaan. Aanmelden en meebieden is trouwens gratis.
Dat geld ook voor vakantieveilingen. Daar is een echte looptijd en als die voorbij is dan heb je de vakantie ook echt gewonnen voor dat bedrag. En dat kan dus 1 euro zijn. Let wel altijd op de eventueel bijkomende kosten die altijd genoemd worden als ze er zijn.


Verzendkosten

Kijk altijd goed of de verzendkosten genoemd worden! Soms staat er niets bij en dan zouden ze bijvoorbeeld 10 euro kunnen rekenen als verpakkings- en verzendkosten, terwijl versturen misschien normaal via Postnl maar 2 euro is. De verkoper aanschrijven kan altijd als er niets bij staat! Zeker doen om zekerheid te hebben.

Meer zaken