Sparen


Als u maandelijks een bedrag kunt missen is het handig om geld te gaan sparen op een spaarrekening, en dan wel gelijk één met de hoogste rente! De rentestanden wisselen regelmatig maar diegenen die nu het hoogste is zal dat over een langere tijd ook nog wel zijn. Vergelijk dus wel eerst een aantal banken met hun verschillende producten op het gebied van sparen.
Sparen heeft twee belangrijk voordelen: u kunt altijd bij uw spaargeld voor het geval u accuut geld nodig hebt. En u bent helemaal vrij in de besteding ervan. Sparen is dan ook geschikt als u een concreet bestedingsdoel voor ogen hebt, of als u een goede nachtrust belangrijker vindt dan een hoog positief rendement.
Anders kunt u bijvoorbeeld ook eens kijken bij Beleggen

Automatisch sparen

Heeft u moeite om iedere maand een bepaald bedrag over te houden en dit te sparen? Laat dan automatisch een bedrag afschrijven naar uw spaarrekening. Meestal kunt u de datum zelf kiezen. Een datum enkele dagen nadat uw salaris binnenkomt is waarschijnlijk het beste. En zo spaart u makkelijk een leuk bedrag bij elkaar.


Vastzetten

Wilt u zo veel mogelijk rendement halen uit een spaarrekening, sla dan aan het vergelijken. Banken bieden vaak een goede rente als u geld voor langere tijd wilt vastzetten. U kunt dus ook kiezen voor een spaarproduct waarbij er een bepaalde looptijd is voor het geld, zoals bijvoorbeeld een rentecertificaat. U kunt meestal tegen een kleine boete toch bij het geld maar lukt het om er af te blijven dan heeft u een hogere rente.


Internetsparen

Internetsparen is comfortabel en meestal voordelig. Vanwege de lage kosten voor de banken, de mensen doen immers alles zelf, kunnen zij voor internetspaarrekeningen vaak de voordeligste, lees hoogste, rente aanbieden. U kunt via internet op ieder moment bij uw bankgegevens, overboekingen regelen en betalingen doen. Het is dus snel en eenvoudig.Meer zaken