Sieraden


Sieraden worden meestal gedragen om de kleding die u draagt af te maken. Om net de juiste accenten te bereiken waardoor u er nog beter uitziet. Sieraden heb normaal ook geen functioneel karakter. Ze zijn echt alleen voor de sier. Een horloge bijvoorbeeld is wel functioneel en valt daarom normaal niet onder de sieraden. Alhoewel een horloge ook een sieraad op zich kan zijn.
Sieraden kunnen gemaakt worden van allerlei materialen. Gewoon plastic, glas of ijzer. Maar ook natuurlijk van zilver, goud of platina. Ook edelstenen kunnen in de sieraden verwerkt zijn. En de prijzen van de sieraden kunnen dan ook heel verschillend zijn van enkele euro's tot aan miljoenen euro's. De laatste vindt u niet echt in webwinkels.
Zelf maken

Sieraden kunnen ook zelf gemaakt worden. Vooral kinderen maken bijvoorbeeld vaak een armband. Vaak is dat door middel van het rijgen van kralen op een draad. Maar ook kan het een geknoopt werkje zijn.
Volwassenen maken ook vaak gebruik van het rijgen van kralen. Vaak met wat lastigere patronen waardoor de sieraden heel apart worden.
Kinderen zouden eens kunnen kijken op de website Knutselidee.nl themapagina Sieraden waar veel voorbeelden op staan van kettingen en armbanden.Meer zaken