Leningen


Geld lenen is niet al te moeilijk en als u dus een auto wilt kopen of bijvoorbeeld een verbouwing wilt laten uitvoeren dan kan dat meestal wel. Maar als u het ook kunt oplossen door eerst een tijd te sparen is dat ook een goede oplossing. Aan een lening zit u namelijk wel een tijdje vast.
Maar zeker is dat u soms gewoon niet zonder een lening kunt. Als je een auto nodig heeft dan is dat lastig om in één keer zelf te betalen.
En u weet het:


Looptijd

De looptijd van een lening wordt meestal uitgedrukt in maanden. U kunt kiezen voor een kortere of een langree aflossingsperiode. Het beste is als u er zo snel mogelijk vanaf bent. U betaald dan meer per maand maar hoe eerder u uit de schulden bent hoe beter.

Offertes

Vraag gerust bij verschillende bedrijven een offerte aan om de verschillende rentepercentages en voorwaarden te kunnen vergelijken. U kunt het beste kijken naar het effectieve rentepercentage. Dus niet alleen de rente die in rekening wordt gebracht. Maar het percentage waarin ook de andere kosten, zoals de afsluitkosten en dergelijke zijn verwerkt


Maandbegroting

Een lening afsluiten is iets wat langere tijd blijft lopen. U moet het uzelf wel kunnen veroorloven. Kunt u iedere maand opnieuw de aflossing en rente betalen? Maak dus een overzicht van wat u gemiddeld per maand aan inkomsten en uitgaven hebt. Als deze begroting aantoont dat u inclusief aflossing rond kunt komen, dan is er geen probleem. Zoniet leen dan niet of in ieder geval minder.


Credit Card

Een credit card is soms erg handig maar het kan uit de hand lopen als u teveel geld uitgeeft. U kunt namelijk erg veel rood staan en uiteindelijk moet u het toch terugbetalen.

Voorwaarden

Kijk ook naar de verschillende voorwaarden die er tussen de kredietgevers zitten. Bijvoorbeeld de mogelijkheid tot vervroegde aflossing en bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering.Meer zaken