Auto En Motor


De auto is ondanks de hoge benzineprijzen niet weg te denken uit het straatbeeld. Dat komt natuurlijk ook omdat een auto ontzettend makkelijk is en ons een enorme hoeveelheid vrijheid geeft.
Ook is autosport iets wat ontzettend leuk is. Om een keer mee te maken, maar meestal ook om naar te kijken.
En ook voor de eigenaar van een auto is er op internet wel het een en ander te vinden. Wat leuke aanbiedingen en ook een actie om goedkoper te tanken.
Of u nu gek bent op auto's omdat u er graag aan sleutelt en u oude auto's wilt laten rijden. Of u nu alleen gek bent van de sport, en dus bijvoorbeeld de Formule 1 niet wilt missen. Of u rijdt gewoon graag in een mooie auto met allerlei accesoires. Of interesseert alleen de autotechniek en blijft u graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes. U kan er op internet heel erg veel over vinden. Al is een papieren blad ook wel lekker, want dan kunt u onderuit gezakt op de bank lekker lezen.Autosport

Volgens wikipedia is autosport de verzamelnaam voor wedstrijden die verreden worden met een gemotoriseerd voertuig met vier of meer wielen. Wedstrijden met gemotoriseerde voertuigen met minder wielen vallen onder motorsport. Deze vormen van sport hebben heel vaak met de ontwikkelingen van auot's en motoren te maken. De fabrikanten die steeds iets nieuws ontwikkelen willen graag laten zien dat ze de beste zijn en sponsoren dus een team wat met hun merk rijdt.
En het is natuurlijk heel leuk om naar de verschillende wedstrijden te kijken. Of deze nu op een aparte baan gereden worden, door de gewone straten, of door een bos.


Tweedehands

Wilt u gaan kijken voor een tweedehands auto let dan goed op een aantal zaken. Je kan bij een dealer kijken of bij een particulier. Bij de laatste is het wat lastiger om een goede indruk te krijgen van de verkoper. Bij een autodealer heb je in ieder geval de wet aan de zijde als er niet vertelde gebreken zijn. Bij een particulier moet je zelf heel goed onderzoek doen. Een beetje louche autobedrijven herken je soms omdat ze niet via de zaak willen verkopen maar zogenaamd als particulier. Dit valt soms op omdat het telefoonnummer bij meerdere advertenties staat. Als je belt en je vraagt iets over de auto en hij vraagt welke auto? Dan zijn er blijkbaat meer en bij een particulier zou dat erg vreemd zijn. Of je hebt het verkeerde nummer getoetst en dan snappen ze ook niet over welke auto je het hebt :-)
Vraag aan een particulier altijd om het kentekenbewijs. Vooral deel III is belangrijk en als ze deze niet hebben moet je op je hoede zijn dat het geen gestolen auto/motor is.
Je zou ook moeten weten of de huidige eigenaar de auto volledig heeft afbetaald. Als er namelijk nog een schuld op staat dan is de auto in feite nog van de geldverstrekker en die zou dus de auto terug kunnen nemen terwijl jij hem gekocht hebt.
Is het een groot bedrag waar het om gaat, dan kan een onafhankelijke keuring erg handig zijn omdat dan gebreken aan het licht kunnen komen. Bijvoorbeeld bij een ANWB autokeuringMeer zaken